Vegan lifestyle

Vegansk tandkräm

När jag var i Chicago tidigare i sommar köpte jag en hel del produkter med mig hem. Något jag tycker är svårt att hitta här i Sverige är bra vegansk tandkräm och därför stod det högst upp på min lista. Jag köpte två olika märken men valde tandkrämer som liknade varandra för att kunna jämföra. Tom´s of Maine Simply White samt Kiss my Face Whitening, båda med mintsmak.

Jag handlade på Wholefoods. Tom´s tandkrämer fanns i väldigt många olika varianter medan utbudet av Kiss My Face var ganska skralt.Märkena påminner väldigt mycket om varandra. De har ett tydligt miljötänk, innehåller inga artificiella färgämnen eller sötningsmedel och det står tydligt på kartongerna att produkten inte innehåller animaliska ingredienser samt att de inte är testade på djur. Bra där!Jag betalade ca: 4 dollar / förpackning vilket jag tycker är ett bra pris. Jag kikade på några andra märken som jag hört väldigt gott om men att betala 7-10 dollar för en tandkräm känns väldigt dyrt.

Efter att ha testat båda tandkrämerna i en månad har jag kommit fram till att jag tycker båda är bra men att jag föredrar Tom´s. Nu har jag bara testat de här två och inte alla tandkrämerna från varje märke så det kan givetvis vara så att jämförelsen är något orättvis. Men av dessa två så föredrar jag Tom´s of Maine.

Jag märker inte någon skillnad alls mellan Tom´s och “vanlig” tandkräm. Den smakar bra, jag tycker om konsistensen och jag upplever att det blir rent och doftar fräscht!När det kommer till hur bra en tandkräm faktiskt är så går det ju inte för mig att avgöra utan att vara tandläkare men som användare säger jag tummen upp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *