Vegan lifestyle

Vegansk chokladpudding

När jag bad er kommentera vad ni ville ha med av här i bloggen var det förvånandsvärt många som ville ha recept och vegansk matinspo. Jag är verkligen ingen kock och har inga ambitioner på att driva en matblogg men tänker att jag kan slänga in några matinlägg här och där om det nu uppskattas.Så idag tänkte jag ge er mitt recept på Vegansk Chokladpudding som kan serveras till efterrätt eller lite lyxigare frukost då den innehåller rätt bra saker.

Du behöver:
3 matskedar chiafrön
2 matskedar kakaopulver
1-2 matskedar agavesirap
1-2 dl växtmjölk (jag använder havremjölk eller mandelmjölk)

Toppingförslag:
Banan
Kokosflingor
Apelsinklyftor
Chokladspån

Hackade nötter

Blanda ingredienserna i en skål eller i ett glas och ställ i kylen över natten, rör om då och då och tillsätt vätska vid behov. Vill du ha mer chokladsmak tillsätter du mer kakao och om du vill ha puddingen sötare tar du mer agavesirap i. Jag gör alltid min chokladpudding på feeling precis som med det mesta jag lagar så se receptet som riktlinjer, anpassa det efter vad du gillar.När chokladpuddingen är klar serverar du den i en skål med härliga toppings. Jag gillar att äta min med skivad banan och kokos men här finns inga gränser. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *