Den 1 Januari i år la jag upp den här bilden på min instagram. I stället för nyårslöften ville jag testa något nytt. Inte för att nyårslöften på något sätt är dåligt, tvärtom gillar jag det skarpt, men jag ville prova något som höll i sig över hela året. För att jobba på sig själv, att försöka bli den bästa versionen av sig själv, det är ett hårt arbete som tar lång tid. Och som någon klok person sa; That is why it´s called self love practice, it´s a practice you have to keep doing, every day. Det går inte att ta det för givet, man måste jobba på det och man måste fortsätta jobba, fortsätta ta sig tiden att sitta ner med sig själv och öppna luckor i sitt inre. 
 
Hur som helst. Det jag gjorde var att börja med "monthly intentions" som är precis vad det låter som; intentioner man sätter inför varje ny månad. Ett bra sätt att hålla glöden vid liv, nyårslöften rinner nog för många ut i sanden efter några veckor. Intentionerna kan vara precis vad som helst, men sånt du vill försöka jobba på/se till att göra den kommande månaden för att må bättre. För oftast sitter vi inne på svaren själva, vi vet vad vi behöver för att må bra - ändå gör vi det inte.
 
Jag hade aldrig skrivit några intentioner innan så jag tog mig tid att känna efter vad som var viktigast för mig just då. På pappret hamnade 6 punkter som jag sedan jobbade på hela Januari. Hur gick det då? Intentioner är inga löften, inga hårda regler utan intentioner. Men det gick väldigt bra. Att ha det nerskrivet på papper, att posta det på instagram, båda sakerna hjälpte mig att påminna mig själv om vad jag på sätt och vis lovat mig själv. För det är ju det viktigaste. Det här är någonting JAG gör för MIG, inte för att vara duktig, inte för någon annans skull. Jag gör det för att JAG ska må bra, för att JAG vill.
 
De hälsorelaterade punkterna var lättast, de var liksom bara att göra. Men de som handlade mer om vad som försigår i mitt inre, de var en annan femma. Skratta varje dag gjorde jag faktiskt, de dagar jag kände mig som ett ruttet äppelskrutt letade jag fram roliga youtube-klipp som jag tittade på tills jag kissade på mig av skratt. Att vara mer kärleksfull mot mig själv var supersvårt och jag är inte där än. Men att jobba på det var nyttigt! Och min sista punkt, att släppa taget om det som varit... Jag har väldigt svårt för det. Jag trodde att jag hade gjort det, med flera olika saker, men det har jag inte. De sitter som nålar inborrade i min själ och de suger musten ur mig. Men att inse det, hur hårt de där nålarna sitter, det var viktigt.
Jag har tidsångest, jag får riktig tokångest av att se tiden gå. Jag hinner inte med, känns alltid som jag ligger efter, det har stressat mig något otroligt, i hela mitt liv. Att börja med intentioner har på sätt och vis fått mig att stanna upp. Att jobba med mig själv på det här regelbundna sättet gör att jag inte plötsligt vaknar upp på Nyårsfton 2018 och tänker "Var tog tiden vägen?"
 
Om ni är nyfikna på mina intentioner för Februari så ligger de uppe på min instagram. Där hittar ni också många andra väldigt ärliga inlägg, för jag postar inte bara fina bilder. Jag är inte intresserad av det. För mig är det viktigt att ha ett budskap, de flesta har inte det. Och nu låter jag kanske super pretantiös och "full of myself", men jag är övertygad om att mitt budskap är viktigt. Och jag är övertygad om att jag genom mina erfarenheter kan förändra, hjälpa och inspirera andra. Ha en magisk Lördag!
 
Jenny

Det där med intentioner är en bra grej, jag har också något liknande i en anteckningsbok. När månaden är slut skriver jag upp oväntade grejer och en liten utvärdering. Det finns så mycket som pågår i ens liv, så att skriva ner vad en faktiskt vill uppnå eller bara aktivt fortsätta med/tänka på är en bra idé, annars är det lätt att det glöms bort när livet kommer emellan.

GoForFit

Så himla härligt att du är tillbaka på bloggen :D 💕 Och så himla bra sätt att utveckla och ta hand om sig själv. Särskilt när man faktiskt utvärderar hur det gått också :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress