Har du ett torrt och skadat hår som aldrig växer? Då kanske Balsammetoden är något för dig!
Balsammetoden var väldigt poppis för några år sedan och sägs ligga bakom Therese Lindgrens långa fina hårsvall. Metoden går ut på att man slutar använda schampo och istället tvättar håret med balsam. Schampo innehåller oftast sulfater, mineraloljor och silikoner vilket man i balsammetoden vill undvika då dessa ämnen gör mer skada än nytta för håret.
När man börjar med balsammetoden gör man först en "sista tvätt" med ett schampo som är godkänt för balsammetoden. Därefter går man vidare till att tvätta håret på samma sätt som man senare kommer att göra, alltså att bara tvätta håret med balsam.
För balsammetoden krävs ett tvättbalsam och ett vårdande balsam. Tvättbalsamet är den produkt som tvättar håret och det vårdande balsamet används som inpackning. Den första tiden med balsammetoden kan håret kännas väldigt fett eftersom hårbotten är van vid schampo. Med tiden vänjer sig hårbotten och slutar överproducera fett.
Det är inga som helst problem att köra Balsammetoden som Vegan, inte heller behöver det vara dyrt! Jag tror generellt att ju mer man betalar för en produkt desto större chans är det att den är bra, man brukar få vad man betalar för! Men det betyder inte att billigare alternativ är dåliga.
Coop X-tra Schampo & Balsam är helt veganska och extremt billiga. Schampot använder du som "sista tvätten", alltså det första du gör när du ska börja med balsammetoden. "Sista tvätten" gör du även om du har varit hos frisören och färgat håret eller använt andra produkter som inte är godkända för balsammetoden.
Coop X-tra balsam använder du som tvättbalsam. Det är nog det billigaste alternativet du kan hitta!
Som vårdande balsam kan du använda det här från Desert Essence, det är väldigt poppis bland veganer! Ett vårdande balsam för torrt hår som gör stråna mjuka och doftar supergott!
Har du testat Balsammetoden?
 
Sarah

Jag provade men mitt hår blev så fett så jag fick panik. Hade inte det där tålamodet som du säger att man ska ha ;)

Svar: Nej tålamod är A och O!
Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Clara

Jag provade balsammetoden för en massa år sedan och var en strikt användare av det i över ett år! Slutade dock med det för jag kände att det tyvärr inte blev någon skillnad alls på min hårkvalité. Har dock hört att folk med väldigt lockiga hår kan få tillbaka sina fina friska lockar med just balsammetoden!

Tokgillar din blogg föresten, så fin och informativ när man är vegan :)

Svar: Intressant! Resultatet kan nog vara lite olika, tack för din kommentar. Och vad kul att du gillar bloggen ❤️
Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress