Jag använder enbart sminkborstar av syntethår och mina absoluta favouritborstar kommer från Real Techniques. Borstarna har funnits i många år nu och är väldigt popuära, inte konstigt eftersom de är så grymma!
Syntethår kan ibland vara väldigt plastiga och ha svårt att plocka upp produkt i stråna, det är inte borstarna från Real Techniques. Jag kan varmt rekomendera deras sminkborstar som är fantastiskt bra!
Från vänster: buffing brush, setting brush, contour brush, blush brush & powder brush
Tät borste för foundation (buffing brush) och fluffig borste (setting brush) perfekt för highlighter! 
Dessa lila borstar kommer i ett kit och jag använder alla i stort sett dagligen. RT gör väldigt bra ögonskuggsborstar. Den andra från höger applicerar jag ögonskugga med på hela locket och den längst till höger blendar jag med. Riktigt bra borstar.
En borste för foundation/concealer som jag använder ganska sällan och min lilla älskling som jag använder varje dag för highlighter på näsryggen, i ögonvrån och under ögonbrynet.
Borstarna är superbra! Real Techniques finns att köpa överallt och är enligt mig väldigt prisvärda. Visst att H&Ms borstar är billigare men de är verkligen inte bra. De här borstarna ska jämföras med dyrgripar från Too Faced, Make Up Store och andra bra märken.
Kvalitén är väldigt hög, jag har tvättat mina borstar minst en gång i veckan och inte en enda borste har fällt strån eller gått sönder på annat vis. Toppbetyg!
Hallå finingar! 
Såhär ser jag INTE ut idag och har heller inte gjort på många dagar nu. Som några av er säkert sett på min instagram har jag legat sjuk med dunderförkylning. Vi snackar feberfrossa, täppt så det inte går att andas, svullna läppar och röd, fnasig näsa. 
Jag har knappt kunnat sova om nätterna och varit helt borta stundvis. Att laga någon form av föda har känts som att bestiga Mount Everest och att gå ut med hundarna har varit som att vandra Inkaleden. 
Första sjukdagen fastnade jag i mitt gamla jag, duktiga Maria som ville vara effektiv och alltid göra nytta. Jag storstädade lägenheten, rensade i garderober och lådor, skrev listor och lagom till kvällen var jag sjukare än innan och helt förstörd. Jag har aldrig varit bra på att vara sjuk men jag blir lite bättre för varje gång. resterande dagar den här veckan har jag nämligen inte gjort ett skvatt och jag är så stolt över mig själv. 
Nu ska jag gå ut i köket och skära upp lite frukt för att boosta min kropp vitaminer. Ha en fortsatt fin Torsdag!
Contour och highlighter har blivit väldigt populärt de senaste åren och i stort sett alla märken har kommit ut med en contourpalett. De mest omtalade paletterna är ganska dyra men det finns budgetalternativ så som Viva La Diva. Självklart är paletterna vegan!
Contour Your Beauty är Viva La Divas contouringpalett som innehåller sex olika färger att skulptera ansiktet med. De mörka skuggorna Croissant och Chocolate kan se mörka ut på bild men blir inte lika mörka på huden.
Pris: 249kr
 Cupcake är en skimrande highlighter som är helt magisk!
Dream Cheek är en palett med två highlighters och fyra rouge. 
Pris: 159kr
Sparkling Highlighter och Golden Highligter är jättefina. Jag applicerar min highligter på kindbenet, på brynbenet och längs näsryggen för mesta möjliga glow!
Pigmentet i Dream Cheek paletten lite sämre. Men båda paletterna är väldigt prisvärda och väldigt fina. De är inte de absolut bästa på marknaden men det kan man inte räkna med när man köper budgetprodukter. Med en bra primer kan de även användas som ögonskugga.
Contourpaletten är min favorit! Ska man bara köpa en av paletterna så är det den man ska lägga sina pengar på.