Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Torsdagstipset ★ Resa Ensam
Nu är det Torsdag igen och dags för ännu ett Torsdagstips. Den här veckan vill jag tipsa alla där ute, oavsett ålder, om att resa ensam. Packa dina saker, boka en biljett och bara ge dig iväg! Världen är inte farlig och du behöver ingen som håller dig i handen, åk bara åk!
Sandy Stadelmann som har respodden delar med sig på instagramyoutube samt i sin podd om hur det är att resa ensam och jag tycker budskapet är så jäkla bra, särskilt för unga tjejer!
Jag blir så sugen att bara dra iväg men av olika anledningar passar det inte så bra för mig just nu. Vad ni kanske inte vet är att jag gjort precis som Sandy och rest helt själv när jag var yngre.
När jag var 19 år och klar med gymnasiet fick jag för mig att jag ville åka till Australien, så jag bokade en flybiljett och två veckor senare satt jag på ett plan till Melbourne. Helt själv utan en massa pengar och utan en superduper uppstyrd plan och det gick strålande. Världen är inte farlig och allt du har här hemma finns kvar när du väl bestämmer dig för att komma hem igen. Det enda du behöver är lite pengar på fickan, ett giltigt pass och en jädra massa reslust så löser sig det andra längs vägen!
Här är Sandy på Kuba, så drömmigt! Tycker du att det ser läskigt och ensamt ut att åka själv? Jag kan garantera att om du bara vågar och släpper loss lite så kommer du träffa så många nya, roliga, spännande människor att hänga med var i världen du än väljer att åka. 
Idag är jag så oerhört tacksam för att jag drog iväg redan när jag var 19 år. Det stärkte mig som person och jag fick upplevelser och minnen som jag kommer glädjas åt hela livet. Just do it ❤︎
Powered by Jasper Roberts - Blog