❤︎ Havremask för oren hud
Den här havremasken med agave är toppen för dig som har oren hud. Agavesirap kommer från Agaveväxten som till utseendet liknar Aloe Vera. Agaven har använts i Mexico i hundratals år för dess antibakteriella egenskaper och är precis som honung bra mot finnar.
Du behöver:
1/2 dl havregryn
1/3 dl varmt vatten
2 matskedar agavesirap  
Mixa ihop ingredienserna till en klibbig gröt. Applicera sedan masken i hela ansiktet eller på de områden där du har oren hud. Låt verka i 20 minuter. Masken är klibbig och kan vara svår att få bort, jag använde en handduk med ljummet vatten.
❤︎ Uppiggande Gurkmask
En enkel och billig ansiktsmask, allt som behövs är en citron och en gurka. Gurkmasken svalkar, återfuktar och stramar upp huden. Den är rik på vitamniner och piggar upp huden på ett kick. Citronsaften i masken exfolierar och jämnar ut huden. Masken tightar till huden och sägs förebygga rynkor.
Du behöver:
5 cm av en gurka hackad i mindre bitar
1 msk citronsaft
Mixa gurkbitarna med citronen i en blender eller med hjälp av en stavmixer. Applicera vätskan i hela ansiktet, undvik området runt ögonen. Gurkmasken är väldigt rinnig. Lägg dig bekvämt, slappna av och låt masken verka i minst 15 minuter innan du tvättar av den med vatten.
❤︎ Bananmask med kanel
En busenkel ansiktsmask som du slänger ihop på fem minuter. Banan återfuktar huden, agave är antibakteriell och bra mot orenheter och kanel skapar lyster.
Du behöver:
1/2 banan
1 matsked agavesirap
1 tesked kanel.
Mixa ingredienserna i en blender eller mosa ihop med hjälp av en gaffel. Applicera i hela ansiktet men undvik området runt ögonen. Lämna masken på i 15 minuter och skölj sedan ansiktet med varmt vatten.
Kanelen ger masken sting, lite som en mask med syra. Är du känslig kan ansiktet bli rött och en brännande känsla kan uppstå, om du vet att du är känslig går det bra att hoppa över kanelen.
Susanna

Så coolt att man faktiskt kan göra ansiktsmasker hemma själv! Tack för alla tips :)

Svar: Visst är det. Vad kul att du hittat hit!
Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Marcin Gronek

Kanonbra tips! Hur ofta ska man använda en ansiktsmask?

Svar: Så ofta man vill :) Fuktmask kan man använda ofta medan syror och grövre masker ska användas mer sällan, men beror på hudtyp osv.
Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Johanna

Toppen, blev väldigt sugen på att göra den där fukthalten direkt! Och heja ekobloggar😊🙌

Emma

Tack för grymma tips! Ska garanterat testa dessa, bra för såväl miljön som min tomma studentplånbok hehe

Elsa

Åhh blir så inspirerad av sånt här som man kan göra själv men är så dålig på att faktiskt göra det, men detta ser ju definitivt värt ut att testa!

Svar: Superduperlätt men lite kladdigt 💕😋
Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

j

Grymt tips!

Bunny

Ooooh ska prova den första ikväll, så spännande!!

Svar: Vad kul, skriv gärna och berätta hur det gick ❤️
Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress