Hej Maria och tack för en väldigt bra blogg. Jag har ganska nyligen blivit vegan och nu är min parfym slut och jag vet inte alls vad jag ska köpa för ny. Kan du hjälpa mig att hitta en vegansk parfym som passar till sommaren och är söt och lite tjejig i doften / Sarah
Hej Sarah och tack själv för ditt mail! Vad roligt att du valt att bli vegan, vi blir fler och fler för varje dag verkar det som, sjukt häftigt!
Jag tror att du skulle tycka om Stella McCartney POP som jag skrivit om tidigare, den är "flickig" utan att bli för söt och sliskig och kommer dessutom i en fin förpackning. Jag använder min hela tiden och både jag och min kille gillar den skarpt.
Alla Stella McCartney parfymer är helt veganska och testas inte på djur så gå och dofta på dem i butik om du inte vill chansa, men jag lovar dig att POP är superhärlig ❤︎
Emelie

Hur vet man egentligen att nåt inte är djurtestat? Kan man lita på vad företagen säger? Det finns ju märkningar och listor, men de är liksom flera stycken och har alla olika företag...? Plus det här med att kosmetikadjurtester typ är förbjudna i EU nu om jag fattat det hela rätt. Lite förvirrande är det, haha! Har du koll och hur tänker du? Tack för en super blogg förresten!

Svar: Att testa är förbjudet inom EU men det hindrar inte att produkter testas i andra länder. I Kina testas allt på djur, så alla märken som vill sälja i Kina måste tillåta att Kina testar deras produkter. Så stora företag som Loreal testar sina produkter i Kina, men de gör det inte själva och därför fortsätter de att formulera det så "vi testar inte våra produkter på djur"

Den säkraste källan är PETA, och ja man kan lite på företagen men man måste tolka svaren rätt och fråga rätt saker. Mig veterligt ljuger inte företagen när man mailar men de kan linda in svar i finare ord osv, så man måste vara kritisk där.
Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress