Har du tänkt på hur mycket smuts och bakterier som samlas i dina sminkborstar? Smuts och bakterier som hamnar på din hud och i ditt smink om du inte rengör dina borstar ordentligt. Om du har problem med din hud kan det bero på att du använder smutsiga sminkborstar i ansiktet.
En bra tumregel är att rengöra sina sminkborstar en gång i veckan. Givetvis beror det på hur ofta och hur mycket du sminkar dig. Borstar som används för flytande produkter som foundation bör du rengöra efter varje användning eftersom bakterier trivs som bäst i vätskor. 
Jag rengör mina sminkborstar flera gånger i veckan. I perioder sminkar jag mig mindre och då rengör jag borstarna mer sällan. 
Jag har skrivit ett inlägg där jag steg för steg visar hur jag rengör mina sminkborstar. Oftast använder jag diskmedel men den senaste tiden har jag använt en tvål från Urtekram.
När borstarna är rengjorda är det viktigt att de får torka ordentligt. Ställ aldrig borstarna att torka, då åker vattnet ner i skaftet vilket kan förstöra borsten. Det är dessutom i princip omöjligt för borsten att bli helt torr om du ställer den upp.
Lägg istället borstarna att torka på en ren handduk. Borstarna ska ligga med lutning, då rinner vattnet ut från borsten och stråna kan bli helt torra. På bilden har jag lagt en pepparkvarn under handduken, har du en större handduk kan du rulla ihop ena sidan till en korv och luta skaften mot den. 
Här hittar du mitt inlägg om hur jag rengör mina borstar steg för steg. Om du inte rengjort dina borstar på länge är det dags idag! Ett bra sätt att få det gjort är att bestämma en fast dag i veckan att tvätta alla dina borstar på. Skriv upp i kalendern eller sätt larm i mobilen om så behövs.
 
❤︎ Om du gillade inlägget, tryck på hjärtat så jag vet vilken sorts inlägg ni gillar!
Maria

Man ska även skaka av borsten efter tvätt då blir den fluffig o fin. Kan du visa hur du sminkar den mej Maria.

Sarah

Vilket bra inlägg! Jag är en sån som glömmer ❤

Svar: Det är vi nog alla ibland ❤️
Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress