Det är Torsdag och inför helgen vill jag tipsa er om ett smarrigt recept. Idag vill jag slå ett slag för veganska chokladbollar som du enkelt slänger ihop på några minuter hemma. De är sockerfria, farligt goda och innehåller inga konstigheter. 
Jag tycker egentligen inte att de ska kallas nyttiga, för det är dem inte men de är ett BÄTTRE alternativ och de är mer hälsosamma än vanliga chokladbollar. 
När jag vill skippa godis en helg så gör jag dessa istället. Jag brukar också göra chokladbollar att ta med mig när jag ska på kalas och middagar, som vegan är det väldigt uppskattat att ta med veganska alternativ själv.
Jag går helt på känsla när jag gör mina chokladbollar och varierar innehåll från gång till gång. Ibland blandar jag ner hackade nötter, ibland använder jag stevia, ibland något annat. Så stirra dig inte blind på receptet, se det mer som en stomme och prova dig fram till vad du gillar bäst.
Du behöver:
ca 15 färska dadlar
1-2 dl havregryn 
kakao efter smak (ju mer du har i ju mer kakaosmak får bollarna)
vatten (hur mycket som behövs beror på hur mkt torra ingredienser du har i)
sötning (dadlarna är söta nog men gillar du sött kan du blanda i agavesirap eller stevia)
Lägg alla ingredienser i en skål, se till att få bort kärnorna ur dadlarna. Använd en stavmixer för att arbeta ihop allt till en lagom fast massa.Tillsätt vatten sist, då kan du ta lite i taget tills du får en bra konsistens.
Om du vill kan du sedan blanda i hackade nötter, chiafrön, kokosflakes eller något annat gott. Rulla sedan massan till bollar och doppa dem i riven kokos. För extra festliga bollar kan de rullas i hackade nötter eller strössel. På bilden har jag strössel på mina för att det blir fint på bild men i vanliga fall använder jag bara riven kokos.
Enjoy!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress