GLAD MIDSOMMAR! Nu är Midsommarafton äntligen här, dagen då vuxna och barn får leka löjliga lekar, äta god mat och umgås från tidig dag till långt inpå natten. Underbara Svenska Midsommar!
Och vad vore Midsommarafton utan den traditionella Midsommarkransen. Idag visar jag hur du enkelt binder en fin blomsterkrans att ha i håret, lets go...
Du behöver: Sax, ståltråd eller snöre (jag har använt grön blomstertråd från Panduro) björkris och blommor. Jag valde att plocka blommor, jag föredrar "vilda" blommor i midsommarkransen men det går givetvis bra att använda köpta snittblommor.
1. Börja med att göra en stomme, jag har tvinnat tre trådar för att få lite styrsel på min tunna tråd. Måtta runt huvudet på den som ska ha kransen för att få rätt storlek. Det går även att göra öglor i ändarna på kransen och på så sätt anpassa storleken efter behov.
2. Linda björkris runt stommen för att få en fin grund på din krans.
3. Gör små buketter med blommor som passar med varandra och klipp stjälkarna lagom långa. 
4. Linda tråden runt buketten för att fästa den i kransen. Lägg nästa bukett omlott och linda fast den på samma sätt.
5. Arbeta dig runt kransen med tråden fortfarande fast på rullen, lägg buketterna omlott för att få kransen tät och fin.
6. Se till att fästa tråden så kransen inte går upp, om du använder ståltråd ska änden vara utåt för att inte riskera rivsår i huvudet. Om du gör en öppen krans fäster du tråden i öglan som du gjorde i början.
KLART! Jag blev väldigt nöjd med min krans som givetvis går i rosa och vitt... Älskar att blanda olika storlekar, färger och sorter på blommorna. En fin midsommarkrans ska vara lite "vild" och spretig men utan att bli SPRETIG haha, svår balans att få till det perfekt operfekta.
Gud va fint det är att ha färska blommor i håret! Om jag någongång gifter mig så blir det nog med en blomsterkrans, på en strand, barfota med sanden mellan tårna... 
Kransarna kan även användas som bordsdekoration, gör några extra i olika storlekar och ställ skålar och vaser  i dem på Midsommarlunchen - Blir superfint!
Ha en fantastisk Midsommar och en superfin helg!
Ta hand om er ❤︎
Lina Johansson

Vilken fin krans! :D

sarah

åh fin krans =)

EVELINA

Vilken bra guide i hur man binder en krans och så otroligt fin krans också! :D

Svar: Tack finis!
Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress