Är ditt hår torrt och slitet eller är du frustrerad över att det aldrig växer? Här är 5 saker som många av oss gör utan att tänka på att det faktiskt förstör och sliter på håret.
1. Hårtvätt. Att tvätta håret varje dag är ett BIG nono. Försök att låta det gå några dagar emellan tvättarna, gärna en hel vecka. Varken hårbotten eller hårstråna mår bra av att blötas och tvättas hela tiden, det förstör det naturliga balansen och kan leda till slitet hår, fett hår, torrt hår och problem med hårbotten. Använd istället bra produkter som får håret att hålla sig fint i flera dagar och investera i ett bra torrshampo att använda mellan tvättarna. 
2. Blekning. Blekning riskerar att slita väldigt mycket på håret särskilt när du gör det själv. Ett hår som bleks flera gånger förstörs och har du riktigt otur är saxen det enda som kan rädda dig. Blek håret på salong, använd gärna Olaplex och blek aldrig ett hår flera gånger.
3. Värmeverktyg. Att föna, platta, locka och krusa håret med olika värmeverktyg sliter väldigt mycket på håret. Försök att använda värme på håret så sällan du kan och när du gör det, använd ett bra värmeskydd för minsta möjliga slitage.
4. Solen. Är du mycket i solen så behöver du inte bara skydda din hud, håret tar också skada. Använd gärna solspray för hår samt schampo och balsam med spf i. Det bästa skyddet får du dock av en snygg solhatt, keps eller scarf.
5. Slit & dålig skötsel. Ditt hår är ömtåligt därför måste du vara försiktig med det. Klipp topparna regelbundet och använd en bra hårolja. Sov med flätat hår om det är långt, slit inte i håret när du borstar det och om du sätter upp håret så använd en bra toffs som inte skaver mot hårtråna. Borsta heller aldrig håret när det är blött och sov aldrig med blött hår.
Läs gärna inlägget med mina 5 hårfavoriter som räddat mina slitna hårstrån och spana sedan in det här inlägget om den bästa hårvårdsserien som reparerar skadat hår. Letar du efter torrschampo har jag samlat 17 olika varianter i det här inlägget, allt är givetvis veganskt ❤︎
Denise Taylor

Måste verkligen införskaffa bra (och billigt) värmeskydd till mitt hår nu....

Bra tips :D

Svar: Maria Nila har bra!
Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress