28 februari 2017

Better Than Sex

Vegan Makeup

Too Faced Better Than Sex Mascara är en av mina absoluta favoriter. Too Faced testar inte på djur och denna godbit är givetvis VEGANSK vilket många av deras produkter är. 
Borsten är rejäl och fluffig vilket skapar volym och eliminerar risken för klumpar. Mascaran är kolsvart och sitter väldigt bra och smular inte. Jag älskar förpackningen, formulan och namnet! Better Than Sex finns även som vattenfast, den förpackningen är ljusblå och mascaran är inte vegansk så håll dig borta från den.
Mascaran kostar 230kr och du hittar den på Sephora.
Det är knappast någon som missat att det är Fettisdagen idag, eller semmeldagen, eller Fett Tisdagen som jag sa när jag var liten. 28 Februari är dessutom min och alla andra Mariors namnsdag och jag har såklart firat detta idag med semla.
Jag köpte min Veganska variant i Bromma på Vivels Konditori. Den var god men inte fantastisk. De hade snålat på sockret och använt en "grädde" som inte riktigt gick hem hos mig, jag tycker vegangrädden på Ica är mycket godare ❤︎
Sedan något år tillbaka är min hud väldigt torr och känslig. Jag har reagerat på ansiktsprodukter med parfym och andra starka ämnen och blivit väldigt röd i ansiktet.
För att lugna min hud letade jag länge efter milda produkter och landade i dessa. Tidigare använde jag många fler olika krämer och serum men har nu skalat ner och gjort det enkelt.
För att ta bort sminket använder jag en remover från Emma S som jag använt i många år. Den tar bort allt utan att torka ut ansiktet. 
Rengöringen jag använder heter Ultra Sensitive Foaming Cleanser och kommer från L300. En rengöringsmjölk som är effektiv men väldigt mild och helt utan parfym. Konsistensen är precis som mjölk och produkten är dryg.
Efter ordentlig rengöring torkar jag ansiktet. Sedan sveper jag en bomullspad med ansiktsvatten över hela ansiktet. Jag använder Fresh Hydration Cleansing Toner från L300.
Ansiktskräm varierar jag efter behov. Jag har en fetare som jag använder på kvällen, när det är väldigt kallt och torrt ute eller när huden känns torr samt en lättare variant som jag oftast använder på morgonen. Båda kommer från L300s Ultra Sensitive serie och är oparfymerade.