Jag har skrivit om de här produkterna tidigare, i mitt inlägg om balsammetoden för att vara exakt.
Coop Xtra Schampo och Balsam, riktiga budgetprodukter. En flaska kostar så lite som 12kr!
Då jag sett att många veganer använder dessa har jag varit sjukt nyfiken på att testa dem ordentligt. När jag köpte dem var jag självklart skeptisk. Jag är av den bestämda uppfattningen att bra hårvård kostar, jag har inte använt schampo och balsam under 150kr på många långa år. Eller jo, jag har testat produkter men de har bevisat min tes varje gång, att billigt är skräp. Därför hade jag inga förhoppningar på de här väldigt enkla produkterna.
Men gissa min förvåning när jag gav dem en ärlig chans och INTE tyckte att de sabbade mitt hår totalt. Absolut, jag rekommenderar dem inte till någon. Har du pengar så köp bra produkter! Men för dig som är fattig student, behöver spara eller är ute efter något enkelt till barnen, landstället eller träningsväskan. De funkar!
Balsamet köpte jag mest för att blanda ut med färgbomber, och för det ändamålet fungerar det super! Som vårdande balsam, nja inte så bra.
Schampot gav jag en rättvis chans, använde det i flera veckor i sträck men tillsammans med bra balsam och vårdande produkter. Till skillnad från Urtekrams schampo som jag skrev om i det här inlägget, så blev mitt hår varken som svinto, svinborst eller strävhårig tax. Istället kändes det väldigt rent, luktade ganska gott och den rena känslan höll i sig många dagar framåt.
Den stora skillnaden, som du också kommer att märka, är att billiga hårprodukter är väldigt rinniga. De innehåller väldigt mycket vatten och därför måste du använda extrema mängder. Och det är därför de är så billiga, de innehåller i princip inget som är bra för ditt hår och späds med mycket vatten för att sänka priset ännu lite mer. 
Men för att vara basic är schampot och balsamet från coop helt ok. Jag skulle inte börja gråta om jag behövde använda det några veckor på landet i sommar då jag glömt mina vanliga hemma(ja det har hänt förut). Och jag skulle absolut kunna byta ut mitt schampo mot det här i några månader om jag behövde spara pengar.
Produkterna hittar du på Coop för 12kr / flaskan
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress