När jag var i Chicago tidigare i sommar köpte jag en hel del produkter med mig hem. Något jag tycker är svårt att hitta här i Sverige är bra vegansk tandkräm och därför stod det högst upp på min lista. 
Jag köpte två olika märken men valde tandkrämer som liknade varandra för att kunna jämföra. Tom´s of Maine Simply White samt Kiss my Face Whitening, båda med mintsmak.
Jag handlade på Wholefoods. Tom´s tandkrämer fanns i väldigt många olika varianter medan utbudet av Kiss My Face var ganska skralt.
Märkena påminner väldigt mycket om varandra. De har ett tydligt miljötänk, innehåller inga artificiella färgämnen eller sötningsmedel och det står tydligt på kartongerna att produkten inte innehåller animaliska ingredienser samt att de inte är testade på djur. Bra där!
Jag betalade ca: 4 dollar / förpackning vilket jag tycker är ett bra pris. Jag kikade på några andra märken som jag hört väldigt gott om men att betala 7-10 dollar för en tandkräm känns väldigt dyrt.
Efter att ha testat båda tandkrämerna i en månad har jag kommit fram till att jag tycker båda är bra men att jag föredrar Tom´s. Nu har jag bara testat de här två och inte alla tandkrämerna från varje märke så det kan givetvis vara så att jämförelsen är något orättvis. Men av dessa två så föredrar jag Tom´s of Maine.
Jag märker inte någon skillnad alls mellan Tom´s och "vanlig" tandkräm. Den smakar bra, jag tycker om konsistensen och jag upplever att det blir rent och doftar fräscht!
När det kommer till hur bra en tandkräm faktiskt är så går det ju inte för mig att avgöra utan att vara tandläkare men som användare säger jag tummen upp!
När jag bad er kommentera vad ni ville ha med av här i bloggen var det förvånandsvärt många som ville ha recept och vegansk matinspo. Jag är verkligen ingen kock och har inga ambitioner på att driva en matblogg men tänker att jag kan slänga in några matinlägg här och där om det nu uppskattas.
Så idag tänkte jag ge er mitt recept på Vegansk Chokladpudding som kan serveras till efterrätt eller lite lyxigare frukost då den innehåller rätt bra saker.
Du behöver:
3 matskedar chiafrön
2 matskedar kakaopulver
1-2 matskedar agavesirap
1-2 dl växtmjölk (jag använder havremjölk eller mandelmjölk)
Toppingförslag:
Banan
Kokosflingor
Apelsinklyftor
Chokladspån
Hackade nötter
Blanda ingredienserna i en skål eller i ett glas och ställ i kylen över natten, rör om då och då och tillsätt vätska vid behov. Vill du ha mer chokladsmak tillsätter du mer kakao och om du vill ha puddingen sötare tar du mer agavesirap i. Jag gör alltid min chokladpudding på feeling precis som med det mesta jag lagar så se receptet som riktlinjer, anpassa det efter vad du gillar.
När chokladpuddingen är klar serverar du den i en skål med härliga toppings. Jag gillar att äta min med skivad banan och kokos men här finns inga gränser. Enjoy!
 
Om du gillar matinlägg som det här, tryck på hjärtat så blir det fler recept i fortsättningen ❤︎
Inlägget innehåller Annonslänkar
Sommaren är snart över och jag är supersugen på att göra något roligt med mitt hår. Jag älskar mitt blonda hår, trivs bra i det och tycker att det passar mig väldigt bra men ändå vill jag ha en förändring. 
Letade inspiration på Pinterest och Instagram och kände plötligt att jag blev väldigt sugen på ljusrosa hår...
1. Peggy 149kr 2. Cotton Candy Pink 149kr 3. Carnation Pink 69kr 4. Pink Pop 127kr
Färgerna jag funderar mellan är 4 veganska rosa hårfärger som går att blanda ut med balsam för att få den perfekta ljusrosa nyansen. Har ni testat någon av dessa? Vad tyckte ni?