För några veckor sedan blekte jag håret och innan jag åkte iväg till USA provade jag Olaplex för första gången.

Olaplex är en behandling som görs i tre olika steg för att reparera skadat och blekt hår. Det unika med Olaplex är att behandlingen sammanlänkar svavelbindningarna i håret och alltså lagar hårstråna på riktigt. Steg 1 och 2 kan endast göras hos frisören men steg 3 är för hemmabruk. 

Här är mitt hår innan jag påbörjade behandlingen, jag hade tvättat håret två dagar tidigare. Jag har väldigt tunna toppar eftersom jag sparar ut och endast klipper slitna hårstrån.

Det första jag gjorde var att blöta och skölja igenom hela håret. På förpackningen fanns en anvisning på engelska samt en påklistrad på svenska. De var inte helt identiska så jag valde att följa orginalanvisningarna på engelska. Där skulle håret blötas, inte tvättas.

Jag torkade håret med handduk och kammade igenom det försiktigt. Sedan var det dags för Olaplex.

Jag började att applicera i längderna och jobbade mig successivt upp mot rötterna. Jag tog lite produkt i taget och var noga med att få med alla hårstrån.

Efter att jag applicerat produkten kammade jag igenom hela håret för att fördela produkten i håret. Där det kändes torrt tog jag lite mer.

Sedan snurrade jag ihop håret i en knut och satte fast med en hårklämma. Enligt anvisningarna ska produkten verka MINST 10 minuter men vad jag läst och hört ska man gärna ha i den så länge som möjligt. 

Jag satte en timer på 2 timmar och gick sedan och satte mig vid datorn.

Resultat. När jag sköljt ur Olaplex steg 3 fönade jag håret torrt(vilket jag i princip aldrig gör annars). Håret kändes direkt annorlunda, jag upplevde att håret var "hårdare" än innan. Mitt hår är tunt och "silkigt", det flyger gärna runt, är svårt att forma och känns lite som bebishår. Men efter behandlingen kändes hela mitt hår som det svällt och blivit starkare.

Jag kommer använda Olaplex när jag kommer hem igen och sen en gång till, tror en flaska kommer räcka till tre behandlingar på mig. Jag är jättenöjd och väldigt nyfiken på om det här på sikt är produkten som kommer förvandla mitt hår. Jag har läst så mycket bra om Olaplex och efter att ha provat själv så känns det som Olaplex komme bli min nya bästis för håret

 ❤︎

Svart-Stina

Jag har sovit med Olaplex nr 3 i yttre delarna av håret och sen sköljt ur det på morgonen. Tycker faktiskt det verkar ha stärkt håret. Jag har i och för sig inte blekt håret och så, men har ändå ofta problem med att det blir för torrt och topparna klyver sig när det blir långt. Nu är mitt hår i riktigt bra skick :)

Svar: Kul att det fungerar för fler. Jag är själv stormförtjust!! Använde olaplex igår för andra gången och hade i det i över 24 timmar och effekten var WOW!!!
Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress