Det finns så mycket jag skulle kunna skriva om varför jag inte använder lösfransar och sminkborstar av äkta djurhår. Pälsindustrin är ett ämne som rör upp mina känslor och får mitt blod att koka. Men för att hålla inlägget någorlunda kort kommer jag hålla mig till 6 punkter om varför du aldrig ska köpa äkta djurhår!
1. Du kan aldrig veta att djuren har haft det bra. ALDRIG.
2. Det finns jättebra sminkborstar och jättefina lösögonfransar gjorda av syntet så varför skulle du välja djurhår framför dessa alternativ? Professionella makeupartister använder dessa så varför duger de inte åt dig?
3. Det finns inget som heter cruelty free fur! Är det päls så kommer det från ett djur som växt upp i fångenskap med syfte att bli päls och behandlas därmed som en produkt. Jag kan garantera att vilda djur inte springer förbi fabriker då och då för att bli borstade och kelade med. Djur föds upp för att bli päls och det är inte cruelty free att beröva ett djur på dess naturliga miljö och begränsa möjligheterna för naturligt beteende hos djuret. 
4. Skötsel. Äkta hår är inte bara oetiskt, det är krångligt att sköta om också. Sminkborstar av äkta hår måste tvättas försiktigt med skonsamt schampo. Du bör dessutom använda hårinpackningar för att stråna inte ska bli fula. Syntetborstar tvättar du enkelt med diskmedel.
5. Päls är fantastiskt vackert, när det sitter på ett djur. Det finns inget lika härligt som att gosa in ansiktet i pälsen på mina hundar. Och blotta tanken på att mina bebisar skulle födas upp i små burar tillsammans med hundratals andra hundar, inte få någon kärlek, inga långa promenader eller bus på stranden, det gör mig både ledsen och förbannad.
6. Argumentet "man ska ta till vara på hela djuret" går inte hem här! Minkar föds ENBART upp för sin päls. Och den miljö minkar tvingas leva i fram till den dag de dödas för att bli jackor, pälskragar och lösögonfransar är inget annat än horribel. Se gärna det här inslaget från Sydsvenska.
Jag vill avsluta med ett fantastiskt fint citat som jag försöker leva mitt liv efter; Be the change you wish to se in the world. 

❤︎ Vill du ha tips på jättebra sminkborstar av syntet tycker jag att du ska läsa det HÄR inlägget.
❤︎ Om du vill köpa fina fransar till vardag eller fest så spana in fransarna jag skrev om HÄR.

 

Om du gillade inlägget och tycker pälsfrågan är lika viktig som jag, tryck på hjärtat så förändrar vi världen tillsammans ❤︎

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress