Vegansk Skönhetsblogg

Borstar från Real Techniques
Jag använder enbart sminkborstar av syntethår och mina absoluta favouritborstar kommer från Real Techniques. Borstarna har funnits på marknaden i några år nu och är väldigt popuära, inte konstigt eftersom de är så grymma!
 
Syntethår kan ibland vara väldigt plastiga och ha svårt att plocka upp produkt i stråna, det gör inte borstarna från Real Techniques. Jag kan varmt rekomendera deras sminkborstar som är fantastiskt bra!
 
 
Tät borste för foundation och fluffig borste perfekt för highlighter!
 
Jag har två borstar från Bold Metals kollektionen, den stora är en platt puderborste och den mindre använder jag till contouring.
 
Dessa kommer i ett kit och jag använder alla utom den i mitten i stort sett dagligen.
Längst till höger är en blending brush som blandar ut ögonskugga väldigt bra och bredvid den en borste som jag använder varje gång jag applicerar skugga på hela locket. 
 
En borste för foundation/concealer som jag använder ganska sällan och min lilla älskling som jag använder varje dag för highlighter på näsryggen, i ögonvrån och under ögonbrynet.
 
Borstarna är verkligen superbra! Real Techniques finns att köpa online eller i din H&M butik och är väldigt prisvärda. Du kan köpa borstarna separat eller i olika kit.
 
Vill du se hur du tvättar borstarna på bästa sätt för att de ska bli fria från bakterier och hålla så länge som möjligt? Läs det här inlägget.
Maria Nila ★ Heal
Jag har torr hud vilket för mig även innebär en torr hårbotten som lätt blir irriterad. Därför ska jag nu testa Maria Nilas relativt nya serie, Head & Hair Heal. Produkterna behandlar och förebygger mjäll och hårbottensproblem. Dessutom ska de motverka håravfall och öka hårtillväxten.
 
Maria Nilas produkter är VEGANSKA, testas inte på djur, innehåller inga parabener, sulfater eller silikoner. Heal serien innehåller Aloe Vera och Vitamin E som ska vara bra för hårbotten.
 
Inpackningen är jag mest nyfiken på. I vanliga fall använder jag kokosolja som inpackning vilket du kan läsa om i det HÄR inlägget. Jag kommer fortsätta göra det men använda Heal inpackningen när jag tvättar håret. Kanske att jag skippar kokosoljan varannan tvätt, vi får se.
 
Produkterna finns att köpa hos frisörer och online. Ett paket med schampo, balsam och inpackning kostar 569kr.
 
Har ni provat någon produkt från Maria Nila?
DIY ★ Bananmask med kanel
Här kommer en busenkel ansiktsmask som du slänger ihop hemma på fem minuter. Bananen återfuktar huden, agaven är antibakteriell och bra för orenheter och kanelen skapar lyster.
Du behöver:
1/2 banan
1 matsked agavesirap
1 tesked kanel.
Mixa ingredienserna i en blender eller mosa ihop med hjälp av en gaffel. Applicera i hela ansiktet men undvik området runt ögonen.
Lämna masken på i 15 minuter och skölj sedan ansiktet med varmt vatten.
Kanelen ger masken sting, lite som en mask med syra. Är du känslig kan ansiktet bli rött och en brännande känsla kan uppstå, skölj ansiktet om det hettar i huden. Till dig som vet att du är känslig; skippa kanelen och blanda enbart banan och agave. Jag blev väldigt röd vilket la sig efter ca 30 minuter. Googlade och märkte att många precis som jag reagerar på kanelen medan andra inte känner av den alls.
Powered by Jasper Roberts - Blog