Vegansk Skönhetsblogg

Maria Nila - True Soft

Sedan cirka ett år tillbaka använder jag schampo och balsam från Maria Nilas serie: True Soft. Eftersom jag är en sån där dumskalle som blekt mitt hår på tok för mycket så vill jag bara använda det bästa och jag har testat mååååånga produkter kan jag lova.

Jag älskar, älskar, älskar detta schampo och balsam. Sa jag att jag älskar det? Det doftar gott och förpackningarna är jättefina. Håret blir rent, lent och lämnas återfuktat. 

Alla Maria Nilas produkter är VEGANSKA och fria från sulfater och parabener. Företaget testar inte produkterna på djur och allt tillverkas i Sverige vilket jag uppskattar. Varför ska vi köpa importerade produkter som skeppats över halva jorden när vi kan stötta Svenska varumärken med tillverkning på hemmaplan.

Beskrivning av True Soft Schampo:
Ett sulfat– och parabenfritt schampo för torrt hår som mjukgör, återfuktar och stärker hårets struktur. Arganolja motverkar frizz, statisk elektricitet och tillför glans. Colour Guard Complex reducerar färgförlusten som uppstår vid tvätt, värmestyling och skyddar håret mot UV–strålning samt fria radikaler
 
Beskrivning av True Soft Balsam:
Ett utredande balsam för torrt hår som mjukgör, återfuktar och stärker hårets struktur. Arganolja motverkar frizz, statisk elektricitet och tillför glans. Colour Guard Complex reducerar färgförlusten som uppstår vid tvätt, ärmestyling och skyddar håret mot UV– strålning samt fria radikaler.
 
Betyg: 5 av 5
 
 
Hurraw!
 
Torra läppar är bland det värsta jag vet. Därför har jag provat många olika läppbalsam genom åren men när jag hittade HURRAW! så blev jag hooked direkt. Förpackningarna är jättefina och praktiska. Den ovala formen gör nämligen att du kan lägga ett läppglans på ett bord utan att det rullar iväg och ner på golvet. Kanske ingen stor sak för dig men har man småbarn som stoppar allt i munnen eller hundar som äter läppglans så är detta fantastiskt.
 
Jag har använt dessa länge nu och de funkar lika bra på sommaren som på vintern. Konsistensen är krämig och de naturliga oljorna återfuktar utan att det blir kladdigt. Dessutom doftar de ljuvligt gott.
 
Hurraw är ett ekologiskt och VEGANSKT läppbalsam som finns i många olika smaker. Namnet Hurraw kommer av att läppbalsamen är just RAW. Hurraw innehåller inga GMO ingredienser och tillverkas i USA.
 
Att välja ett läppbalsam med bra innehåll känns viktigt av flera aspekter men kanske framförallt eftersom du får i dig produkten när du slickar, äter, dricker osv. Ett Hurraw! kostar ca 49kr vilket är ett pangpris.
 
 
 
Om du har testat, vilken smak gillar du bäst?
 
Världens bästa inpackning

Jag har klassiskt svenskt hår. Tunt, lite smått råttfärgat och ganska långt från de tjocka, glansiga svall som syns i schamporeklamer. Jag har dessutom blekt mitt hår sedan tonåren, haft extensions i större delen av mitt vuxna liv och som många andra, varit beroende av min plattång.

Mitt hår har med andra ord blivit utsatt för ganska grov tortyr. Jag har alltid varit mån om min tunna kalufs och använt en rad olika produkter i hopp om ett friskare och tjockare hår. Jag skulle våga påstå att jag prövat ALLT.

Efter många år av ihärdigt testande av olika inpackningar har jag nu funnit ”the one and only”. Den bästa inpackningen jag testat i hela mitt liv som återfuktar, gör håret glansigt och förebygger kluvna hårtoppar vilket fått mitt hår att äntligen växa. Håll i er nu för den här inpackningen är BILLIG, räcker extremt länge och finns i din matbutik. Jag pratar förstås om kokosolja.

Kokosoljan återfuktar extremt bra och innehåller inga konstigheter. Jag applicerar oljan i torrt hår, i hårbotten och ända ut i topparna. Sedan flätar jag håret och har i ”inpackningen” över natten (jag brukar lägga en handduk på kudden när jag sover för att undvika kladd). När jag vaknar på morgonen tvättar jag håret med schampo och balsam och avslutar som vanligt med att handdukstorka håret och applicera hårolja i topparna. 

Om du inte redan provat detta så gör det.
Jag lovar att det är det bästa du kan göra för ditt hår!

 
Powered by Jasper Roberts - Blog